dog-2753369_640

Klipning af kløer på hund

At få klippet kløer på ens hund er afgørende for dens generelle sundhed og trivsel af flere grunde:

  • Det forebygger bl.a. mod smerter og ubehag. Hvis en hunds kløer bliver for lange, kan det føre til ubehag eller endda smerte, når de går eller står. Over tid kan dette resultere i problemer som nedsat mobilitet eller endda skader på poterne.
  • Det forebygger mod indgroede kløer. Lange kløer øger risikoen for, at kløerne vokser ind i trædepuden, hvilket kan være smertefuldt for hunden og kræve besøg hos dyrlægen.
  • Det forbedrer gangarten. Rigtigt klippede kløer tillader hunden at gå normalt og opretholde en korrekt gangart. Dette er især vigtigt for ældre hunde eller hunde med ledproblemer.
  • Det forebygger skader. Lange kløer kan let hænge fast i tæpper, gulve eller andre genstande, hvilket kan resultere i skader på kløerne.

I det store hele kan regelmæssig klipning af kløer bidrage til din hunds overordnede komfort, mobilitet og sundhed, hvilket gør det til en vigtig del af dens plejerutine.

Hvor tit skal min hund have klippet kløer?

Generelt skal en hund have klippet kløer, når kløerne de ved jorden. Hvis kløerne klikker ved hvert potetrin, er det tid til at få dem klippet.

Hvor hurtigt kløerne gror, afhænger primært af hundens omgivelser og livsstil. En byhund, der primært går på fortove vil formentlig slide neglene hurtigere end en indendørshund eller en hund, der færdes på blødt underlag.

Gør det ondt på en hund at få klippet kløer?

Klipning af kløer på en hund bør normalt ikke være smertefuldt, hvis det udføres korrekt. Det er vigtigt at man ikke får klippet for langt ind i kloen, hvor blodkar og nerver er placeret. Dette område kaldes “kloens pulpa” eller “livet”, og er smertefuldt, hvis det bliver beskadiget.

Hunde, der ikke er vant til at få klippet kløer, kan være lidt utrygge eller nervøse i begyndelsen, især hvis de har haft dårlige oplevelser med det tidligere. Det er derfor vigtigt at introducere dem til processen gradvist og sørge for at bruge beroligende og positive forstærkninger for at skabe en tryg oplevelse.

Nogle hunde kan have ekstra følsomme poter, eller være mere tilbøjelige til at opleve ubehag, hvis kløerne er meget lange eller indgroede. I disse tilfælde kan det være nødvendigt med mere forsigtighed, og muligvis et beroligende kost- eller medicintilskud, for at gøre processen mere behagelig for hunden.

I sidste ende er det vigtigt at være opmærksom på din hunds signaler og reaktioner under klipningen af kløerne og sørge for at stoppe, hvis din hund virker utilpas.

Kan jeg klippe min hunds kløer selv?

Det korte svar er ja, det kan du godt.

Det er ikke alle hunde, der er glade for at få klippet kløer. Det kan derfor være lidt svært at holde hunden stille og derfor kan man få hjælp til klipningen hos os.

Vi har stor erfaring med klipning af kløer på hund

Hos Blågård Dyreklinik har vi stor erfaring med klipning af kløer på hunde. Med mange års erfaring inden for dyresundhed og omsorg, er vores dyrlæger dedikerede til at sikre din hunds velvære.

Når vi klipper kløer på din hund, foregår det i så vidt muligt trygge og rolige omgivelser. Og vi har et godt tag på hunde. Vores dyrlæger er alle omsorgsfulde, og også privat glade for dyr, så de passer godt på din firbenede ven.

Rimelige priser på klipning af kløer

På Blågård Dyreklinik stræber vi altid efter at tilbyde rimelige priser uden at gå på kompromis med kvaliteten af behandlingen. Vi tror på at give din hund den bedste pleje, og det inkluderer god og professionel klipning af kløer.

Når du vælger os til klipning af kløer til din hund, kan du være sikker på, at din bedste ven vil blive behandlet med den opmærksomhed og omsorg, den fortjener. Vi er her for at sikre, at din hund forlader vores klinik med sunde og glade poter.

Kontakt os

Kontakt os i dag på 35 35 40 40 for at booke en tid.

Lad os tage os af din hunds klipning af kløer og få den på poterne igen.