img1

Sygeforsikring​ til dit dyr

En god idé at tegne en sygeforsikring

Vil du gerne undgå uforudsete udgifter, hvis din kat eller hund kommer til skade eller bliver syg? Så er det en god idé at tegne en sygeforsikring.

Vi håber selvfølgelig, at vores kæledyr aldrig kommer galt afsted eller bliver syge. Desværre er der ingen garanti for, at uheldet ikke rammer hos jer.

​Derfor er det en god ide at tegne en sygeforsikring, der går ind og dækker den uforudsete udgift, hvis dit kæledyr bliver syg eller kommer til skade.

En sygt dyr kan blive en bekostelig affære

Dyrlægeregninger kan godt blive en bekostelig affære, hvis du fx har behov for dyrlægehjælp udenfor klinikkernes normale åbningstider. Eller hvis dit kæledyr får brug for operation eller andre større indgreb.

Det er desværre ikke er alle mennesker, der lige kan trække sådanne større beløb ud af det månedlige budget. Derfor ser vi desværre nogle gange, at ejeren, af økonomiske årsager, er nødt til at lade sit dyr aflive. Vi ser også, hvor smertefuldt det er for ejeren at måtte sige farvel til et elsket kæledyr. Og det udelukkende fordi der ikke er økonomisk råderum til at betale de uforudsete udgifter.

For at undgå at ende i sådan en trist situation anbefaler vi altid, at man tegner en sygeforsikring i forbindelse med, man erhverver et kæledyr.

Vær omhyggelig når du vælger forsikringsselskab

Mens det ikke er svært at finde et forsikringsselskab, der forsikrer hunde, forholder det sig lidt anderledes med katte. Her er udbuddet mere begrænset.

Før du indgår aftale om sygeforsikring til dit dyr, bør du læse forsikringsbetingelserne grundigt. Det anbefaler vi, da disse kan variere meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Der kan bl.a. være stor forskel på selvrisiko, ligesom nogle forsikringer gælder hele dyrets levetid mens andre ophører tidligere, fx når dyret er 10 år gammelt. Da de fleste hunde og katte normalt bliver ældre end 10 år, og sandsynligheden for sygdom stiger med alderen, anbefaler vi, at du tegner en livslang forsikring på dit dyr.

Vær i øvrigt opmærksom på at de fleste selskaber kræver, at dyret er ID-mærket og bliver vaccineret regelmæssigt.

Nyttige links

Få et godt overblik på www.forsikringtildyr.dk

Nedenfor finder du links til forsikringsselskaber, der tilbyder sygeforsikringer til hunde og katte:

Agria
www.agria.dk

Nykredit
www.nykredit.dk

Dyrekassen Danmark
www.dyrekassen.dk

Alm. Brand
www.almbrand.dk

Alka
www.alka.dk

Lærerstandens Brandforsikring
www.lb.dk

Tryg
www.tryg.dk

Topdanmark
www.topdanmark.dk